Pilgrimsrejsen
E-Mail
Web
Facebook
Translate
- Pilgrimsrejsen
-

FACEBOOK
-

OM
Pilgrimsrejsen En gåtur fra Lund til Santiago de Compostela.
https://www.facebook.com/pilgrimsrejsen/
evol@webspeed.dk

ETAPER
Etape A - Lund - Roskilde - 196 km.
Etape B - Roskilde - Maribo - 185 km.
Etape C - Maribo - Lübeck - 180 km.
Etape D - Lübeck - Bremen - 207 km.
Etape E - Bremen - Köln - 490 km.
Etape F - Köln - Metz - 400 km.

PILGRIMS RATING

--

Enhver seværdighed.
*-
Fandes i middelalderen.
**-
Grundlagt og brugt i middelalderen.
***-
Vigtigt kirkeligt sted.
****-
Specielt kirkeligt sted.
*****-
Enestående kirkeligt sted.

BILLEDER

KORT & MÆRKER

ANDET
Sorø Rundt - 68 km.
Møn Rundt - 90 km.

LINKS
Links til steder som har været en stor hjælp for Pilgrimsrejsen.


ETAPER

Det middelalderlige skandinaviske ærkebispesæde, som lå i Lund, er udgangspunkt i en rejse, der måske en dag kan føre til Sydeuropa. Denne pilgrimsrejse går til Santiago de Compostela i Spanien, den tages i etaper, med start hvor der sidst blev afsluttet.

Pilgrimsrejsen og dens etaper bliver planlagt lidt efter lidt, ingen ruter er endeligt besluttet før kort før vær etapestart. Ruten ændre sig også når man rejser, måske fordi det bliver sent på dagen, måske en spontan omvej, måske går man på den forkerte sti.


Etape A

Lund - Roskilde

'Etape A' på Pilgrimsrejsen går fra Lund via Helsingborg-Helsingør og slutter i Roskilde. Rejsen startede mandag d. 19/03-12 og sluttede søndag d. 25/03-12. Vandreturen er i alt på 196 km, med ca. 49 stop ved forskellige seværdigheder.

Første etape blev gået af min ven Peter Bak og jeg selv, det var en stor fornøjelse at havde selskab på rejsen. Peter og jeg selv har suppleret hinanden rigtig godt på turen, jeg selv er lidt af en kirke/historie nørd, og Peter er erfaren i friluftsliv, samtidig har vi et rimelig ens tempo og behov.

Fotoalbum

Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort

Etape B

Roskilde - Maribo

'Etape B' på Pilgrimsrejsen går fra Roskilde over Næstved til Maribo. Rejsen startede torsdag d. 13/09-12 og sluttede tirsdag d. 18/09-12. Vandreturen er i alt på 185 km, med ca. 51 stop ved forskellige seværdigheder.

Anden etape er gået alene for første gang, effekten har været at jeg har gået ca. 5-7 km. mere om dagen. Måske fordi jeg har løftet tempoet, eller måske er pauser og stop blevet kortere uden følgeskab.

Fotoalbum

Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort

Etape C

Maribo - Lübeck

'Etape C' på Pilgrimsrejsen går fra Maribo via Oldenburg til Lübeck. Rejsen startede onsdag d. 04/09-13 og sluttede søndag d. 08/09-13. Vandreturen er i alt på 180 km, med ca. 54 stop ved forskellige seværdigheder.

Denne etape har båret præg af mine dagsmarcher har været planlagt alt for lange, måske fordi temperaturen var mellem 25C og 28C grader i skyggen, samtidig med en del omveje. På grund af varmen blev middelalderdragt kun brugt delvist. Turen har båret præg af at folk på min vej har været utrolige hjælpsomme, samtidig med at middelalderseværdigheder i Tyskland ofte har været meget overvældende, i forholdt til hvad jeg har været vant med på andre etaper.

Fotoalbum
Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort

Etape D

Lübeck - Bremen

'Etape D' på Pilgrimsrejsen går fra Lübeck via Hamburg til Bremen. Rejsen startede torsdag d. 15/05-14 og sluttede torsdag d. 22/05-14. Vandreturen er i alt på 207 km, med ca. 61 stop ved forskellige seværdigheder.

Denne tur var planlagt til at tage 9 dage, men tempoet blev holdt oppe og jeg var i Bremen 7 ½ dag efter starten, dette selvom at mange dage var i stærk solskin med omkring 25 grader i skyggen. Turen har endnu engang båret præg af at folk på vejen og i kirkerne har været utrolige hjælpsomme. For første gang lykkes det mig også at møde andre pilgrimme på min vej, både med rygsække, samt nogle der holdte til i lokaliteter omkring kirkerne.

Fotoalbum

Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort

Etape E

Bremen - Köln

'Etape E' på Pilgrimsrejsen går fra Bremen via Osnabrük, Münster, Dortmund til Köln. Rejsen startede mandag d. 21/09-15 og sluttede lørdag d. 10/10-15.Vandreturen er i alt på 490 km, med ca. 170 stop ved forskellige seværdigheder.

Denne pilgrims etape har været min længste tur hidtil. Den sidste del af ruten førte igennem flere bakker end jeg har prøvet før, det er hårdt men utrolig smukt. For den første gang har jeg haft elektroniske landkort, turen er blevet tracket på GPS og fotos er blevet offentliggjort undervejs på Facebook . Denne etape er gået igennem nogle meget befolket områder, folk jeg har mødt på vejen været utrolig generøse, en særlig tanke går til vandringsmanden Daniel fra Münster, som tog mig ind i sit hjem, til hygge, fest og venskab.
-

Fotoalbum Vol. 1: Bremen - Münster
Fotoalbum Vol. 2: Münster - Köln
Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort
Etape F

Köln - Metz

'Etape F' på Pilgrimsrejsen går fra Köln via Bad Münstereifel, Gerolstein, Trier til Metz. Rejsen startede onsdag d. 18/10-17, den sluttede torsdag d. 02/11-17.Vandreturen er i alt på 400 km, med ca. 236 stop ved forskellige seværdigheder.

Denne pilgrims etape har været meget stejle bakker på det meste af turen, men selvom det er hårdt så er det utrolig smukt. Udover så er antallet af seværdigheder steget mærkbart, Pilgrimsrejsen har i Trier ført forbi turens første apostel grav. Folk jeg har mødt på vejen været utrolig generøse, en særlig tanke går til den ukende herre fra Helenenberg og lystfiskeren Otmar fra Tawern, som begge kvit og frit låne mig et hus til overnatning.

Fotoalbum
Pilgrims Pas (PDF)
Pilgrims Mærker & Stempler
Google Map
Landkort

PILGRIMSREJSEN