Pilgrimsrejsen
E-Mail
Web
Facebook
Translate
- Pilgrimsrejsen
-

FACEBOOK
-

OM
Pilgrimsrejsen En gåtur fra Lund til Santiago de Compostela.
https://www.facebook.com/pilgrimsrejsen/
evol@webspeed.dk

ETAPER
Etape A - Lund - Roskilde - 196 km.
Etape B - Roskilde - Maribo - 185 km.
Etape C - Maribo - Lübeck - 180 km.
Etape D - Lübeck - Bremen - 207 km.
Etape E - Bremen - Köln - 490 km.
Etape F - Köln - Metz - 400 km.

PILGRIMS RATING

--

Enhver seværdighed.
*-
Fandes i middelalderen.
**-
Grundlagt og brugt i middelalderen.
***-
Vigtigt kirkeligt sted.
****-
Specielt kirkeligt sted.
*****-
Enestående kirkeligt sted.

BILLEDER

KORT & MÆRKER

ANDET
Sorø Rundt - 68 km.
Møn Rundt - 90 km.
Fra Helgenskrin til Helgenskrin - 115 km.

LINKS
Links til steder som har været en stor hjælp for Pilgrimsrejsen.


KORT & MÆRKER

At spørge om vej til steder, bringer lokalbefolkningen lidt tættere på, men landkort er dog en nødvendighed. Landkort og Google Maps er lavet med nogle unøjagtighed, meget store omveje eller afstand rundt om seværdigheder, er ikke altid talt med i beregningerne.

Stempler og badges giver en fantastisk følese af at havde opnået en 'souvenir', som ikke vejer meget i rygsækken. Samtidig er de er en personlig oplevelse, fordi du kommer i kontakt med lokale folk fra bl.a. kirker, museer og overnatningssteder.


Google Maps

Google Maps landkort kan hentes via smartphone og bruges med GPS, hvilke er en stor hjælp til at undgå meget store omveje. Efter rejsens afslutning er Google Maps landkortet en fantastisk måde at gennemgå pilgrimsrejsen og dens mange seværdigheder.
-

For hel skærms kort, tryk på højre hjørne af Google Maps landkort!


Landkort

Papirs landkort har været brugt frem til etapen mellem Bremen og Köln, de bruges stadigvæk som overordnet landkort, for at spare på strømmen til GPS, eller hvis der ikke er signal til smartphone.

Disse landkort overføres til Facebook fotoalbums, når de enkelte etaper er afsluttet.

Fotoalbum (Alle landkort)


Pilgrims Pas

Middelalderens pilgrimspas var udstedt af biskopper eller en præster. Det var beviset på, at ejeren skulle have adgang til kost og logi, på herberger langs ruterne. Mange steder i vore dage har stadigvæk rabatter til pilgrimme med lokale pilgrimspas. Oplevelsen er at man sagtens kan opnå samme rabatter, når man ankommer som gennemrejsende pilgrim.

Pilgrims passet fra denne pilgrimsrejse indeholder informationer om seværdigheder, plads til stempler, kort, rutebeskrivelser og adresser på overnatningsmuligheder. Passene er brugt mange gange i løbet af rejserne, efter forskellige etaper er blevet afsluttet, bliver de alle personlige kuriositeter.
-


Pilgrims stempler & mærker

Fra gammel tid bliver sat stempler i pilgrimspasset, så man kunne bevise at you havde gennemført pilgrimsrejsen. Stempler i pilgrimspas bruges stadigvæk, hvis du eksempelvis vil opnå diplomer på de spanske pilgrimsruter.

Stemplerne opnår du ved at spørge steder du kommer frem. Ikke alle steder har stempler, ikke alle steder har åben når man ankommer, men tilsammen danner stemplerne et meget godt overblik for hvordan turen har forløbet.

Middelalderens pilgrimsmærker ville havde været tin badges til tøj eller hat. I vore dage tager man til takke med hvad man finder på rejsen. Mærker samlet på Pilgrimsrejsen, bliver syet eller stiftet til pilgrimshatten.

Fotoalbum


PILGRIMSREJSEN